Vöröslencse krémleves.
A leves, ami bőséget hoz.
Hozzávalók:
- 2 csésze vöröslencse, jól átöblítve
- 1 evőkanál kurkuma
- 2 evőkanál kókuszolaj
- só
- 2 teáskanál egész köménymag
- 2 teáskanál mustármag
- csipet paprikapehely
- 2 apróra vágott hagyma
- ¼ csésze korianderlevél
- + 1-2 evőkanál a tálaláshoz
- 2 nagy marék spenót vagy kelkáposzta, finoman aprítva
- 2-3 citrom friss koriander a tálaláshoz
Recept:
Tegyük fel főni 6 csésze vízbe a lencsét, keverjük hozzá a kurkumát és a sót. Amint felforrt, csökkentsük a hőt és főzzük 20 percig vagy amíg a lencse átpuhul. Pürésítsük egy botmixerrel. Míg a lencse fő, melegítsük fel a kókuszolajat egy serpenyőben, azután adjuk hozzá a köménymagot, a mustármagot, a paprikapelyhet és a hagymát. Pirítsuk, amíg a hagyma enyhén áttetszővé válik, közben adjuk hozzá a koriandert és a spenótot vagy a kelkáposztát. Pirítsuk még néhány percig. Öntsük a keveréket a leveshez, majd facsarjuk bele a citromokat, egyszerre csak egy felet. Közben folyamatosan kóstolgassuk, hogy ne legyen túl citromos. Tálaljuk friss korianderrel megszórva.
Jó étvágyat