VEGETÁRIÁNUS BURGER.
A hamburger egy ikonikus – örök kedvenc étel, amiről akkor sem kell lemondanod (sőt!) ha vegetáriánus van!
Szerencsére egy csomó egészséges, isteni zöldséggel helyettesíthető a húspogácsa, mutatunk is pár variációt, hogy mivel:
1) Csicseriborsóval: a főtt csicseriborsót egy turmixgépben pürésítjük lila hagymával, egy csokor friss korianderrel, kevés liszttel és őrölt köménnyel. Az elkészült masszát villával átkeverjük, és már süthetjük is ki, az olívaolajjal kikent serpenyőben.
2) Lencsével: A lencsét fokhagymás, sós, zelleres vízben megfőzzük, majd leturmixoljuk és összekeverjük aprított petrezselyemzölddel, 1 tojással, zsemlemorzsával. Sóval és borssal fűszerezzük. A lencsepogácsákat 180 fokos sütőben olajjal meglocsolva süssük ropogósra. Jól áll neki a paradicsomszósz.
3) Fehér babbal: A főzés előtti éjszakán mindenképpen áztassuk be, így lényegesen lerövidül a főzési idő. Egy gerezd fokhagymát, friss petrezselyemmel, főtt fehér babbal, főtt burgonyával, zsemlemorzsával és kevés liszttel mixeljük össze. Sütőben vagy serpenyőben süssük meg, vegyes zöldsalátával tálaljuk.