Vajon párolt lazacpisztráng grillezett kukoricábal

Gyors ebéd vagy vacsora a rohanó hétköznapokra.

Kohári Éva –  Íz-Lik Gluténmentes Gasztroblogger receptje

Hozzávalók 2 személyre: 

 

  • 2 db lazacpisztráng filé
  • 150 g vaj
  • ½ citrom leve
  • Ízlés szerint só
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 2 szál friss rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet Cayonne bors
  • 2 db zsenge csemege kukorica

Recept:

  • A kukoricát sós vízben főzzük forrástól számított 10 percig, majd hagyjuk langyosra hűlni a vízben.
  • A hal bőréről távolítsuk el a pikkelyeket, mossuk meg és töröljük szárazra.
  • Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat és vegyünk ki belőle 2-3 teáskanálnyit. Tegyünk a serpenyőbe 2 egész gerezd fokhagymát és a rozmaring szárakat, majd fektessük bőrével lefelé a forró vajra a hal filéket.
  • A vajhoz, amit kiszedtünk a serpenyőből, keverjünk hozzá két gerezd zúzott fokhagymát, 1 nagy csipet sót, a kakukkfüvet, a borsot és oszlassuk el a hal tetején.
  • Süssük a halat így, míg teljesen kifehéredik. Ezután óvatosan fordítsuk meg és süssük további 2-3 percet.
  • A halat szedjük ki a serpenyőből és tegyük a helyére a lecsepegtetett kukoricát. Süssük körbe a vajon.
  • Tálaljuk saláta ágyon.

Jó étvágyat hozzá!

Ha kedvet kaptál utána egy kis mentes chips-hez, a chipseket itt rendelheted meg: 

Csapj le ingyenesen mentes receptkönyvünkre!
Vagy ha szeretnél értesülni az új akciókról, blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This