Spárga, pasta, fehérbor.
Spárga, pasta, fehérbor – induljon a spárgaszezon!
Hozzávalók:
- zsenge zöld spárga
- apróra vágott bacon
- gluténmentes pasta (spagetti penne, fussilli, bármi)
- 2 dl fehérbor
- vaj
- fokhagyma
- újhagyma
- tejszín
Recept:
A spárgát alaposan megmossuk, fás részeit letörjük, és készítünk belőlük egy spárgás alaplevet. A spárga zsnege részeit 3-4 cm-es darabokra vágjuk és félretesszük. A bacont megpirítjuk kis fokhagymával, féltesszük, majd a kisült zsírjára dobjuk az apróra vágott újhagymát és dinsztelni kezdjük…amikor kapott egy kis színt, hozzádobjuk a feldarabolt spárgát is, adunk hozzá még vajat és megpirítjuk. Felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, ha kell még alá folyadék, teszünk hozzá a spárgás alapléből (nem kell sok, csak annyi, hogy párolódjon a spárga). Az alaplében közben megfőzzük a tésztát, ha kész, hozzáadjuk a spárgás raguhoz, reszelünk bele egy nagy adag parmezánt, adunk hozzá kis tejszínt és összeforgatjuk a félretett fokhagymás baconnel. A végén citromlével ízesíthetjük! Mennyei és gyors lakoma, amit kár lenne kihagyni, ha szeretjük a spárgát!
Jó étvágyat kívánunk!