Spárga, pasta, fehérbor. 

Spárga, pasta, fehérbor – induljon a spárgaszezon! 

Hozzávalók:

 

  • zsenge zöld spárga
  • apróra vágott bacon
  • gluténmentes pasta (spagetti penne, fussilli, bármi)
  • 2 dl fehérbor
  • vaj
  • fokhagyma
  • újhagyma
  • tejszín

Recept:

A spárgát alaposan megmossuk, fás részeit letörjük, és készítünk belőlük egy spárgás alaplevet. A spárga zsnege részeit 3-4 cm-es darabokra vágjuk és félretesszük. A bacont megpirítjuk kis fokhagymával, féltesszük, majd a kisült zsírjára dobjuk az apróra vágott újhagymát és dinsztelni kezdjük…amikor kapott egy kis színt, hozzádobjuk a feldarabolt spárgát is, adunk hozzá még vajat és megpirítjuk. Felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, ha kell még alá folyadék, teszünk hozzá a spárgás alapléből (nem kell sok, csak annyi, hogy párolódjon a spárga). Az alaplében közben megfőzzük a tésztát, ha kész, hozzáadjuk a spárgás raguhoz, reszelünk bele egy nagy adag parmezánt, adunk hozzá kis tejszínt és összeforgatjuk a félretett fokhagymás baconnel. A végén citromlével ízesíthetjük! Mennyei és gyors lakoma, amit kár lenne kihagyni, ha szeretjük a spárgát!

Jó étvágyat kívánunk!

Ha kedvet kaptál egy kis mentes chips-hez a vacsi után, itt rendelheted meg őket: 

Csapj le ingyenesen mentes receptkönyvünkre!
Vagy ha szeretnél értesülni az új akciókról, blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This