RAMEN LEVES – A HÚSLEVES ÁTALAKULÁSA.
Ramen leves a tegnapi húslevesből – csodálatos átalakulás
Hozzávalók:
- 1,2 l jó minőségű csirkehúsleves-alaplé
- kis csokor koriander, szára és levelei különválasztva
- 1 piros chili felkarikázva (ha szereted a csípősen csak karikázd fel)
- 2 ek. világos szójaszósz
- 100 g laskagomba szeletelve
- 100 g bordáskel falatnyi darabokra vágva
- 2 főtt csirkemell bőre nélkül, falatnyi darabokra vágva
- 100 g rizstészta
- 500 g konzerv bambuszrügy szelet
- 1 db puha avokádó
Recept:
1. Öntsük a maradék húslevest egy lábosba és tegyük fel melegedni közepes hőfokon. Vágjuk egészen finomra a koriander szárát és adjuk az alapléhez majdnem az összes chilivel együtt. Öntsük fel 200 ml vízzel és forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük 5-10 percig, hogy az alaplé átvegye a koriander és a chili ízét.
2. Ekkor öntsük bele a szójaszószt, őröljünk rá egy tekerésnyi fekete borsot, majd mehet bele a gomba, a bordáskel, a főtt csirke és a tészta. Főzzük további 2 percig, míg a tészta megpuhul, majd szórjuk bele a szeletelt bambuszrügyet.
3. Levesestálakban, a korianderlevelekkel és a maradék chilivel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!