RAMEN LEVES – A HÚSLEVES ÁTALAKULÁSA. 

Ramen leves a tegnapi húslevesből – csodálatos átalakulás

Hozzávalók: 

  • 1,2 l jó minőségű csirkehúsleves-alaplé
  • kis csokor koriander, szára és levelei különválasztva
  • 1 piros chili felkarikázva (ha szereted a csípősen csak karikázd fel)
  • 2 ek. világos szójaszósz
  • 100 g laskagomba szeletelve
  • 100 g bordáskel falatnyi darabokra vágva
  • 2 főtt csirkemell bőre nélkül, falatnyi darabokra vágva
  • 100 g rizstészta
  • 500 g konzerv bambuszrügy szelet
  • 1 db puha avokádó

Recept:

1. Öntsük a maradék húslevest egy lábosba és tegyük fel melegedni közepes hőfokon. Vágjuk egészen finomra a koriander szárát és adjuk az alapléhez majdnem az összes chilivel együtt. Öntsük fel 200 ml vízzel és forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük 5-10 percig, hogy az alaplé átvegye a koriander és a chili ízét.

2. Ekkor öntsük bele a szójaszószt, őröljünk rá egy tekerésnyi fekete borsot, majd mehet bele a gomba, a bordáskel, a főtt csirke és a tészta. Főzzük további 2 percig, míg a tészta megpuhul, majd szórjuk bele a szeletelt bambuszrügyet.

3. Levesestálakban, a korianderlevelekkel és a maradék chilivel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha a leves után egy kis vegán nassolnivalóra vágysz: 

Csapj le ingyenesen mentes receptkönyvünkre!
Vagy ha szeretnél értesülni az új akciókról, blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This