MEDITERRÁN RAKOTT ZÖLDSÉGEK.
Gluténmentes ízorgia ez a zöldséges egytálétel, bármilyen zöldségből elkészíthető, ami kéznél van, a fűszerek variálásával pedig igazán változatossá teheted.
Hozzávalók: (6 személyre)
1 fej vöröshagyma
1 padlizsán
1 cukkini
1 kis fej brokkoli
2 gerezd fokhagyma
1 zacskó barna rizs
1 üveg paradicsomos passata
1 nagy doboz tejföl
1/2 dl olaj
só, bors, oregánó ízlés szerint
10 dkg sajt reszelve
Recept:
1. A vöröshagymát aprítsa fel, a padlizsánt és a cukkinit vágja kb. 2-3 cm-es kockákra, a brokkolit szedje kis rózsákra.
2. Nagy serpenyőben, kevés olajon pirítsa üvegesre a vöröshagymát, dobja rá a cukkini és padlizsán kockákat, és locsolja meg őket a maradék olajjal. Sózza, borsozza, és közepes lángon pirítsa meg a zöldségeket. Szórja meg őket oregánóval, keverjen rajtuk még egyet, majd öntse fel a passataval. Reszelhet hozzá 1-2 gerezd fokhagymát, így még pikánsabb lesz!
Közepes lángon, fedő alatt, főzze a paradicsomos-zöldséges ragut.
3. Közben forrásban levő sós vízben főzze meg a rizst, és szintén forró sós vízben főzze meg a brokkoli rózsákat is. Mikor a zöldségek, és a rizs is megfőttek, egy nagy hőálló tálba rétegezze őket ebben a sorrendben: rizs, paradicsomos ragu, brokkoli, tejföl, ugyanez még egyszer, végül a tetejére szórja rá a reszelt sajtot.
4. 180 fokra előmelegített sütőben süsse kb 30 percet, míg a sajt aranybarnára pirul.
Jó étvágyat kívánunk!