GÖRÖG SÜLT PAPRIKAKRÉM. 

Mártogatós vagy szósz is lehet!

Hozzávalók:

 

  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 20 dkg feta sajt
  • 2 g fokhagyma
  • 0,5 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 db friss chilipaprika
  • őrölt pirospaprika

Recept:

A kaliforniai paprikákat a tűzhely lapján körbe forgatva/forró sütőben vagy grillen megsütjük. Akkor jó, ha a paprika héja kicsit “elszenesedik”. Egy tálba rakjuk őket, fóliával lefedjük egy kis időre, a gőzben felpuhul a héja, elválik a húsától és így könnyen le tudjuk húzni. A paprika húsát a turmixgépbe rakjuk, hozzátördeljük a feta sajtot, beleaprítjuk a fokhagymát és a kimagozott chilit, beleöntjük az olajat és az egészet homogén anyaggá turmixoljuk. Tálkába öntjük, tetejét meghintjük pirospaprikával. Nem baj, ha kicsit híg, mert néhány óra állás után még sűrűsödik.

Mi FoodyFree zabchipssel ajánljuk, ha vega vagy, de grillezett húsok mellé is isteni!

Ha kedvet kapott a chipseket itt rendelheti meg: 

Csapj le ingyenesen mentes receptkönyvünkre!
Vagy ha szeretnél értesülni az új akciókról, blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This