Gluténmentes töltött cukkini.
A tavasz íze egy tányéron!
Hozzávalók:
- 2 db cukkini
- 15 dkg mozzarella
- 15 dkg gouda sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bacon
- só,
- bors
- pirospaprika
- 8-10 levél bazsalikom
Recept:
A bacont felkockázzuk és serpenyőben enyhén megpirítjuk. Közben a vöröshagymát felaprítjuk és a kissé megpirult baconhöz adjuk és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát és együtt pirítjuk néhány percig. Közben a cukkiniket megmossuk és hosszában félbevágjuk. Kiskanállal kikanalazzuk a magokat (az így keletkező mélyedésbe fogjuk a tölteléket halmozni.) A kikanalazott belsejét a baconös-hagymás serpenyőhöz adjuk, sózzuk, borsozzuk, 1 mokkáskanálnyi pirospaprikával ízesítjük és apróra vágott bazsalikommal szórjuk meg. Kb. 5 percig kevergetve pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A cukkiniket sütőtálba helyezzük és előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A cukkinik mélyedését mozzarella darabokkal béleljük ki, majd rákanalazzuk a bacon-ös-hagymás keveréket. A tetejükre (rakhatunk még mozzarellát, ha maradt és) gouda sajtot reszelünk és sütőbe toljuk 20-25 percre. Akkor jó, ha a sajt szépen megolvad a tetején.
Jó étvágyat!