Gluténmentes spenótos gnocchi. 

Könnyed ebéd vagy vacsora gluténmentesen. 

Hozzávalók:

 

  • 180 g gluténmentes liszt (pl. rizsliszt)
  • 250 g ricotta
  • 100 g spenót
  • 2 tojássárgája
  • 50 g sajt (pl. pecorino)
  • 50 g aprított hagyma
  • 30 g vaj
  • egy kis olívaolaj

Recept:

Forró vízben leforrázzuk a spenótot, leöblítjük hideg vízzel, leszűrjük, és apróra vágjuk. A ricottát konyharuha segítségével jól lecsöpögtetjük, majd összekeverjük a tojássárgájával, és a spenóttal. A keveréket megsózzuk, a liszttel összegyúrjuk, cipót formázunk belőle és fél órát pihentetjük. Ezután a tésztát kis adagokra szedjük, gyúródeszkán kb. 1 cm átmérőjű csíkokat formázunk belőlük, melyeket kb. 1 cm hosszú darabokra vágunk. A gnocchikat bő, sós vízben kifőzzük, és amikor feljönnek a víz felszínére (2-3 perc múlva), habszedő kanállal kiszedjük őket és jól lecsöpögtetjük. Olívaolajjal és pecorino sajttal ízesítjük, és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha kedvet kaptál egy kis mentes chips-hez a vacsi után, itt rendelheted meg őket: 

Csapj le ingyenesen mentes receptkönyvünkre!
Vagy ha szeretnél értesülni az új akciókról, blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This