Gluténmentes – laktózmentes csokis muffin.
Édes kényeztetés Valentin-napra!
Hozzávalók a tésztához:
75 g kakaópor
80 g mandulaliszt
100 ml juharszirup
125 g almaszósz
125 ml kókuszolaj
4 db tojás
10 g sütőpor
1 csipet só
½ vaníliarúd
Krémhez:
180 g cukormentes étcsoki (laktózmentes)
60 g kókusztejkonzerv
60 g kókuszolaj
Recept:
A tészta hozzávalóit összekeverjük a vaníliarúd kikapart magjaival. A muffinsütőt kibéleljük a papír muffinformákkal, és a tésztát lehetőség szerint 12 felé osztjuk a formákban.
175 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Amíg sül, a krém hozzávalóit is összemelegítjük, majd hűtőbe dobjuk, és ha hidegre hűlt (de de még nem szilárdra), robotgéppel habosítjuk, majd (ha extrázni akarunk, csillagcsöves) nyomózsákból a muffinok tetejére nyomjuk! A díszítésnek csak a képzelet szab határt, mehet rá mandula, csokireszelék, színes gyöngyök, bármi!
Jó étvágyat!