GLUTÉNMENTES ÉS LAKTÓZMENTES KEFÍRES LÁNGOS.
A nyár íze mindenkié!
Hozzávalók:
- 2,5 dkg élesztő
- 1 mk cukor
- 1 dl tej
- 50 dkg gluténmentes liszt
- 2 mk só
- 2 db tojás
- 3 dl kefir
- 20 dkg sajt (trappista)
- 45 dkg tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
Recept:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet összekeverjük a sóval, a tojással, a kefirrel és a felfuttatott élesztővel.
A tésztát kidolgozzuk. Kis gombócokat formálunk belőle és 30 percig hagyjuk kelni. A maradék mehet a hűtőbe pár napig ott is eláll.
Olajos kézzel széthúzogatjuk a tésztát, és bő, nem túl forró olajban kisütjük. Mindkét oldalát 1-2 epercig sütjük.
A lángosokat ízlés szerint ehetjük sajttal, tejföllel, fokhagymával.
Jó étvágyat kívánunk!