Chilis  sajtgolyó flips panírral.

A chili ereje egy falat panírban. 

Hozzávalók:

  • 140 g reszelt trappista sajt
  • 40 g reszelt vörös cheddar sajt
  • 1 db „M-es” méretű tojás
  • 20 g rizsliszt
  • 1 csipet frissen őrölt feketebors
  • Ízlés szerint chili pehely

A forgatáshoz:

  • 25 g Foody Free Hummus flips

Sütéshez:

  • étolaj

Recept:

 Ez a sajtgolyó tökéletesen hozza a rántott sajt érzést, de nem kell a panírozással vesződni és nincs izgalom, hogy sütés közben kifolyik a sajt. Én most egy chilis verziót készítettem, de aki nem szereti a csípőset, nyugodtan hagyja ki a chilit a receptből és forgassa a kedvenc Foddy chips morzsájába.

Tökéletes fogás a rohanós hétköznapokon egy egyszerű köret mellé, de a hidegtálakon is jól mutat egy kis áfonya lekvár kíséretében.

Elkészítés:

  • A reszelt sajtokat keverjük össze a fűszerekkel, a rizsliszttel és formázzunk belőle apró golyókat. Én ebből a mennyiségből 12 db golyót formáztam.
  • A chipset késes aprítóval daráljuk meg és forgassuk bele a sajtos golyókat.
  • Bő, forró olajban süssük aranybarnára a chipes sajtot.

Jó étvágyat hozzá!

Allergének: tojás, tej

Ha kedvet kapott a chipseket itt rendelheti meg: 

Csapj le ingyenesen mentes receptkönyvünkre!
Vagy ha szeretnél értesülni az új akciókról, blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This