Chilis sajtgolyó flips panírral.
A chili ereje egy falat panírban.
Hozzávalók:
- 140 g reszelt trappista sajt
- 40 g reszelt vörös cheddar sajt
- 1 db „M-es” méretű tojás
- 20 g rizsliszt
- 1 csipet frissen őrölt feketebors
- Ízlés szerint chili pehely
A forgatáshoz:
- 25 g Foody Free Hummus flips
Sütéshez:
- étolaj
Recept:
Ez a sajtgolyó tökéletesen hozza a rántott sajt érzést, de nem kell a panírozással vesződni és nincs izgalom, hogy sütés közben kifolyik a sajt. Én most egy chilis verziót készítettem, de aki nem szereti a csípőset, nyugodtan hagyja ki a chilit a receptből és forgassa a kedvenc Foddy chips morzsájába.
Tökéletes fogás a rohanós hétköznapokon egy egyszerű köret mellé, de a hidegtálakon is jól mutat egy kis áfonya lekvár kíséretében.
Elkészítés:
- A reszelt sajtokat keverjük össze a fűszerekkel, a rizsliszttel és formázzunk belőle apró golyókat. Én ebből a mennyiségből 12 db golyót formáztam.
- A chipset késes aprítóval daráljuk meg és forgassuk bele a sajtos golyókat.
- Bő, forró olajban süssük aranybarnára a chipes sajtot.
Jó étvágyat hozzá!
Allergének: tojás, tej