Foody rozmaringos oat chips bundás csirkemell
Glutén-, tej- és tojásmentesen!
Ezzel a ropogós, rántott hússal garantáltan sikerünk lesz a család összes tagjánál.
Az előkészületekkel együtt 20 perc alatt kész a villámgyors ebéd, vagy vacsora. A hús hidegen is tökéletesen fogyasztható, így készíthetünk belőle akár szendvicset is az uzsis dobozba.
Hozzávalók:
- 1/2 csirkemell filé
Tempura bunda
- 1/2 kávéskanál só
- 50 g barna rizsliszt
- 110 g víz
Ropogós bunda:
- 50 g Foody rozmaringos zab chips
- 30 g barna rizsliszt
- 1 csipet só
Sütéshez: olaj
Elkészítés:
-
A csirkemellet vágjuk vékony szeletekre és készítsük el a tempura bundát.
-
Keverjük össze egy tálban a barna rizslisztet, a vizet és a sót.
-
A ropogós bundához késés aprítóval daráljuk meg a chipset, keverjük össze a barna rizsliszttel, sóval.
-
A hús szeleteket forgassuk meg a tempura, majd a ropogós bundában.
-
Forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalukat.
-
Tálaljuk ízlés szerint a kedvenc köretünkkel.
Tipp: próbáljátok ki ezt a ropogós húst a többi Foody chipssel is.
Jó étvágyat hozzá!