Epres, rukkolás vegán saláta. 

Különleges ízkombináció a tavaszi frissesség jegyében.

Hozzávalók:

  • 10 dkg rukkola (kb. 2 marokniy)
  • 8 dkg eper (4-5 szem)
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 10 dkg vegán fetasajt
  • 5 cm kígyóuborka karikázva

Öntethez:

  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 0,5 teáskanál mustár
  • 2 ebőkanál olívaolaj
  • 1 csipetnyi só
  • színesbors ízlés szerint

Elkészítés:

A rukkolát mossuk meg és centrifugával vagy papírtörlővel itassuk fel a vizet róla. Az epret mossuk meg, vágjuk szeletekre és tegyük a rukkola tetejére. Az uborkát hámozzuk meg, vágjuk karikára majd a fenyőmagot is enyhe, olaj nélküli pirítás után. A vegán fetasajtot vágjuk szeletekre, vagy ízlés szerint kockákra és ezt is dobáljuk a saláta tetejére. Az öntethez keverjük el az ecetet a mustárral, cukorra, sóval, színesborssal és az olívaolajjal.

Jó étvágyat!

És ha kész és utána ennél egy kis vegán Foody free chips-szet, irány a shop!

Csapj le ingyenesen mentes receptkönyvünkre!
Vagy ha szeretnél értesülni az új akciókról, blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This