Csirkemell sajtbundában.
Egyszerű, de mégis nagyszerű fogás a mindennapokra.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé
- 3 ek gluténmentes liszt
- 2 db tojás
- 20 dkg emmentáli sajt sajtreszelőn lereszelve
- 2 dl rizstejszín
- só
Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd mintha rántott húst készítenék, gluténmentes lisztbe, tojásba, reszelt sajtba forgatjuk, és egy kivajazott jénai tálba egymás mellé helyezzük a szeleteket, majd ráöntjü a tejszínt.
Alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A 30 perc leteltével levesszük az alufóliát és néhány percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt picit megpiruljon. Párolt rizzsel, párolt vagy sült zöldségekkel tálaljuk.
Jó étvágyat!