GLUTÉNMENTES ÉS LAKTÓZMENTES PADLIZSÁNKRÉM FOODY FREE CHIPS-SZEL.
Tökéletes választás egy vasárnapi reggelihez pirítós mellé, vagy az esti filmnézéshez mártogatósként.
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek laktózmentes tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 kk mustár
- 1 ek olívaolaj
- só
- színes bors
Recept:
A padlizsánt jól megmossuk egy kis késsel mindenhol sűrűn megböködjük, bekenjük egy pici olajjal, majd a vöröshagymákat megpucoljuk, négy felé vágjuk és egy tepsiben 180 C-on kb 30-40 percig sütjük. Félidőben egyszer megforgatjuk.
A megsült padlizsánt kettévágjuk a belsejét egy kanállal kikaparjuk, tálba tesszük a többi hozzávalóval együtt és egy botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk.
Jó étvágyat kívánunk!