Vajon párolt lazacpisztráng grillezett kukoricábal
Gyors ebéd vagy vacsora a rohanó hétköznapokra.
Kohári Éva – Íz-Lik Gluténmentes Gasztroblogger receptje
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db lazacpisztráng filé
- 150 g vaj
- ½ citrom leve
- Ízlés szerint só
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 2 szál friss rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csipet Cayonne bors
- 2 db zsenge csemege kukorica
Recept:
- A kukoricát sós vízben főzzük forrástól számított 10 percig, majd hagyjuk langyosra hűlni a vízben.
- A hal bőréről távolítsuk el a pikkelyeket, mossuk meg és töröljük szárazra.
- Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat és vegyünk ki belőle 2-3 teáskanálnyit. Tegyünk a serpenyőbe 2 egész gerezd fokhagymát és a rozmaring szárakat, majd fektessük bőrével lefelé a forró vajra a hal filéket.
- A vajhoz, amit kiszedtünk a serpenyőből, keverjünk hozzá két gerezd zúzott fokhagymát, 1 nagy csipet sót, a kakukkfüvet, a borsot és oszlassuk el a hal tetején.
- Süssük a halat így, míg teljesen kifehéredik. Ezután óvatosan fordítsuk meg és süssük további 2-3 percet.
- A halat szedjük ki a serpenyőből és tegyük a helyére a lecsepegtetett kukoricát. Süssük körbe a vajon.
- Tálaljuk saláta ágyon.
Jó étvágyat hozzá!