Zöldséges csirkenyárs recept.
Könnyed nyáresti vacsora.
Hozzávalók:
4 személyre
- 50 dkg csirkemell
- 4 db paradicsom
- 2 db lilahagyma
- 1 db salátacukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 dl olaj só, bors
Recept:
A csirkét mosd meg, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, és kockázd fel. Az olajat keverd össze sóval, borssal, mustárral, rozmaringgal és zúzott fokhagymával, majd forgasd bele a csirkemellet. Fedd le, és pácold legalább fél órán keresztül. A fanyársat áztasd vízbe 20-25 percre, így garantáltan nem fog megégni és megfeketedni.
A zöldségeket hámozd meg, és vágd fel azonos nagyságú darabokra. A grill rácsait olajjal vékonyan kend meg. A csirkeszeleteket a zöldségekkel felváltva húzd nyársra, és közepesen meleg grillsütőben süsd oldalanként két-három percig, míg a közepe is jól átsül.
Grill híján kevés olajban serpenyőben is megsütheted.
Ha a sütőbe rakod, érdemes a tepsit fóliával kibélelni. Süsd 170 fokon körülbelül 40-45 percig. A lényeg, hogy többször átforgasd. Hidegen, melegen egyformán finom.