Epres, rukkolás vegán saláta.
Különleges ízkombináció a tavaszi frissesség jegyében.
Hozzávalók:
- 10 dkg rukkola (kb. 2 marokniy)
- 8 dkg eper (4-5 szem)
- 2 evőkanál fenyőmag
- 10 dkg vegán fetasajt
- 5 cm kígyóuborka karikázva
Öntethez:
- 1 teáskanál balzsamecet
- 0,5 teáskanál mustár
- 2 ebőkanál olívaolaj
- 1 csipetnyi só
- színesbors ízlés szerint
Elkészítés:
A rukkolát mossuk meg és centrifugával vagy papírtörlővel itassuk fel a vizet róla. Az epret mossuk meg, vágjuk szeletekre és tegyük a rukkola tetejére. Az uborkát hámozzuk meg, vágjuk karikára majd a fenyőmagot is enyhe, olaj nélküli pirítás után. A vegán fetasajtot vágjuk szeletekre, vagy ízlés szerint kockákra és ezt is dobáljuk a saláta tetejére. Az öntethez keverjük el az ecetet a mustárral, cukorra, sóval, színesborssal és az olívaolajjal.
Jó étvágyat!