Gluténmentes vegán lasagna.
Hozzávalók tésztához:
- 280 g gluténmentes lisztkeverék
- 4 g himalájasó
- 160 g víz
Hozzávalók tésztához:
- 0,7 l paradicsomlé
- 1 db konzerv paradicsom (vagy friss paradicsomból 4-5 darab)
- 1/2 db édesburgonya
- 1 db cukkini
- 1 db konzerv vörös lencse
- 3 db répa
- 1 db hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint Só,
- bors,
- bazsalikom,
- majoránna,
- oregánó,
- kakukkfű,
- édesítőszer
- (Igazából bármilyen zöldséget tehetsz bele. Pl.: gomba, újhagyma, padlizsán…stb)
Hozzávalók besamelhez:
- 5 dkg margarin
- 3 ek rizsliszt
- 0.5 l zabtej
- ízlés szerint Só,
- bors,
- szerecsendió,
- vegán parmezán ízlés szerint
- Vegán sajt a szóráshoz
Recept:
Daraboljuk fel a zöldségeket, és készítsük el a tésztát. A hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd dobjuk rá a zöldségeket, kissé pirítsuk le majd egy kis vizet öntünk rá és kissé megpároljuk. Amikor már félig puhák a zöldségek, akkor ráöntjük a paradicsom konzervet és a paradicsom levet, fűszerezzük, fél órát főzzük. Ezután készítsük el a besamelt is: Először a margarint olvasszuk fel az edényben, majd amikor felmelegedett akkor a lisztet ráöntjük, és kissé lepirítjuk, majd felöntjük a zabtejjel. Besűrítjük, majd mikor már sűrű akkor a tűzről levéve sóval borssal ízesítjük. A szokásos módon rétegezzük. Előbb egy kis ragut teszünk a tál aljába, majd rá a tésztát, majd megint jöhet a raguból és a tésztából amíg el nem fogy a ragu. A tetejére teszünk a tésztából és a besamellel lezárjuk a lasagne tetejét. Megszórjuk reszelt vegán sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Jó étvágyat!