Céklás humusz.
Gyönyörű színek, fantasztikus ízek.
Hozzávalók:
- 1 doboz csicseriborsó konzerv
- 1 evőkanál tahini
- 1 darab citrom vagy lime leve
- 1 csipet só
- bors ízlés szerint
- római kömény
- 1 darab cékla (megfőzve)
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint olívaolaj
Recept:
A csicseriborsóról öntsük le a levét, és tegyük félre. A turmixgépbe öntsük bele a tahinit és a csicseriborsót. Tegyünk bele ízlés szerint egy vagy két gerezd fokhagymát, a citrom vagy lime levét, csipet sót és borsot, valamint római köményt, egy kevés olívaolajat, majd turmixoljuk össze. Ha lazítani akarjuk, akkor a csicseriborsó levéből adagoljunk hozzá, ha túl híg, akkor adjunk hozzá még tahinit. Amikor kész, turmixoljunk hozzá egy nagyobb méretű, előzőleg megfőzött céklát. Kanalazzuk ki egy tálra, locsoljunk rá egy kevés olívaolajat, és petrezselyemzöldjével tálaljuk.
Jó étvágyat!