fűszeres karfiolsteak
Izgalmas karfiol mentesen! 😉
Hozzávalók:
- Személyenként egy vastag ujjnyi szelet karfiol (keresztbe vágva a szeleteket)
- kevés olaj
- só
- bors
- füstölt pirospaprika
- fokhagyma
- paradicsompüré
- őrölt római kömény
- friss petrezselyem
- chilipaprika (opcionális)
Recept:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra! A fűszereket alaposan keverjük össze az olajjal. A paradicsompüréből kevesebb, a fokhagymából kicsit több, és a füstölt fűszerpaprikát se sajnáljuk, mert ettől lesz olyan aromás, enyhén füstös zamata, mintha a kertben, grillen sütöttük volna. Egy ecset segítségével alaposan kenjük meg a karfiolszeletek mindkét oldalát a krémmel. Egy serpenyőben kevés olajat hevítsünk forróra, és tegyük bele a zöldség steakünket. Minden oldalán 1-2 percig süssük, majd toljuk be a sütőbe és 8 percig, hőkeverésen süssük 200 fokon. Ennyi idő alatt megpuhul, de még egyben marad, nem fő szét. Az utolsó percekben grillezzünk rá egy kicsit, így szuper kis ropogós pörzsanyag képződik rajta.
Kész is a csodaétel, ami meglátjátok – ISTENI!