Gluténmentes spenótos gnocchi.
Könnyed ebéd vagy vacsora gluténmentesen.
Hozzávalók:
- 180 g gluténmentes liszt (pl. rizsliszt)
- 250 g ricotta
- 100 g spenót
- 2 tojássárgája
- 50 g sajt (pl. pecorino)
- 50 g aprított hagyma
- 30 g vaj
- só
- egy kis olívaolaj
Recept:
Forró vízben leforrázzuk a spenótot, leöblítjük hideg vízzel, leszűrjük, és apróra vágjuk. A ricottát konyharuha segítségével jól lecsöpögtetjük, majd összekeverjük a tojássárgájával, és a spenóttal. A keveréket megsózzuk, a liszttel összegyúrjuk, cipót formázunk belőle és fél órát pihentetjük. Ezután a tésztát kis adagokra szedjük, gyúródeszkán kb. 1 cm átmérőjű csíkokat formázunk belőlük, melyeket kb. 1 cm hosszú darabokra vágunk. A gnocchikat bő, sós vízben kifőzzük, és amikor feljönnek a víz felszínére (2-3 perc múlva), habszedő kanállal kiszedjük őket és jól lecsöpögtetjük. Olívaolajjal és pecorino sajttal ízesítjük, és forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!