Japán Omlett
Újdonságunk a Rizs chips megihletett minket, így egy finom Japán fogást hoztunk ma.
Hozzávalók:
- 5-6 db tojás
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál tejszín (opcionális)
- 1 evőkanál olívaolaj
- Ízlés szerint titkos összetevő (pl.: tejszín, chili, sake, újhagyma, paprika (bármilyen zöldség apróra vágva), baconkockák, vagy ami épp van a hűtőben)
Recept:
A tojást verjük fel, és adjuk hozzá a szójaszószt és egy kevés tejszínt!
Melegítsünk fel egy kevés olívaolajat és egy papírral kenjük szét, a felesleget itassuk fel! Nagyjából az egyharmad tojást kezdjük el sütni a palacsintasütőben!
Hozzá dobhatunk bármit az extra alapanyagokból, de ne az összeset! Ha majdnem megsült kezdjük el feltekerni evőpálcikával. Nem baj, ha nehezen indul vagy kicsit berepedezik, tekergessük csak! Ha feltekertük húzzuk vissza a serpenyő aljára és öntsük mellé a második harmadrész tojást (és az extrákat)! Mikor majdnem megsült újra csavarjuk fel, majd húzzuk le újra! A maradék tojást öntsük mellé és ha kicsit megsült, utoljára is tekeredjünk fel! Ha feltekertük, óvatosan csúsztassuk le egy vágódeszkára és szeleteljük fel! A kis tekercseket sózhatjuk ízlés szerint és persze evőpálcikával fogyasszuk!
Jó étvágyat!