CSICSERIBORSO CURRY.
Csípősen izgalmasabb az élet! 😉
Hozzávalók:
- 1,5 evőkanál kókuszolaj
- 2 szál zsenge póréhagyma, vagy újhagyma aprítva
- 1 db piros, friss chilipaprika (vagy magyar erőspaprika)
- csipetnyi só
- csipetnyi feketebors, őrölt
- 2 gerezd fokhagyma, finomra szeletelve
- 0,5 teáskanálnyi reszelt, friss gyömbér
- 2 evőkanál piros Curry fűszerpaszta maréknyi friss borsó, hüvelyesen, vagy ceruzabab (bármely zsenge zöldséget beledobhatsz, ami épp van otthon)
- 1 doboz csicseriborsó konzerv
- kis csokornyi friss korianderzöldje, vagy petrezselyem
Recept:
Hevítsd közepes hőfokra a serpenyőt és add hozzá a kókuszolajat. Dobd bele a karikára aprított póréhagymát, a piros chilipaprikát (vagy a magyar erőspaprikát), sózd, borsozd, és kevergesd, dinszteld. Ha a hagyma kész, add hozzá a fokhagymát, a reszelt, vagy őrölt gyömbért, a piros curry fűszerkrémet, kevergetve süsd tovább, hogy a fűszerpaszta jól átjárja a hozzávalókat, és mázat képezzen rajtuk. Ha ezzel megvagy, add hozzá a zsenge aprított zöldborsó hüvelyeket, ha nincs, akkor ceruzababot (vagy bármely egyéb zöldséget, amit otthon találtál) és végül a kókusztejet. Az egészet forrald fel, majd a hőt csökkentve, lefedve, rotyogtasd 5-6 percig. Öntsd hozzá a leszűrt, csicseriborsó konzervet, a korianderzöldjét, (helyettesítheted petrezselyemmel), és főzd még 5 percig. Sózd, borsozd ízlés szerint! Tálald jázmin rizzsel! Jó étvágyat