CSICSERIBORSO CURRY. 

Csípősen izgalmasabb az élet! 😉

Hozzávalók: 

  • 1,5 evőkanál kókuszolaj
  • 2 szál zsenge póréhagyma, vagy újhagyma aprítva
  • 1 db piros, friss chilipaprika (vagy magyar erőspaprika)
  • csipetnyi só
  • csipetnyi feketebors, őrölt
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra szeletelve
  • 0,5 teáskanálnyi reszelt, friss gyömbér
  • 2 evőkanál piros Curry fűszerpaszta maréknyi friss borsó, hüvelyesen, vagy ceruzabab (bármely zsenge zöldséget beledobhatsz, ami épp van otthon)
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • kis csokornyi friss korianderzöldje, vagy petrezselyem

Recept:

Hevítsd közepes hőfokra a serpenyőt és add hozzá a kókuszolajat. Dobd bele a karikára aprított póréhagymát, a piros chilipaprikát (vagy a magyar erőspaprikát), sózd, borsozd, és kevergesd, dinszteld. Ha a hagyma kész, add hozzá a fokhagymát, a reszelt, vagy őrölt gyömbért, a piros curry fűszerkrémet, kevergetve süsd tovább, hogy a fűszerpaszta jól átjárja a hozzávalókat, és mázat képezzen rajtuk. Ha ezzel megvagy, add hozzá a zsenge aprított zöldborsó hüvelyeket, ha nincs, akkor ceruzababot (vagy bármely egyéb zöldséget, amit otthon találtál) és végül a kókusztejet. Az egészet forrald fel, majd a hőt csökkentve, lefedve, rotyogtasd 5-6 percig. Öntsd hozzá a leszűrt, csicseriborsó konzervet, a korianderzöldjét, (helyettesítheted petrezselyemmel), és főzd még 5 percig. Sózd, borsozd ízlés szerint! Tálald jázmin rizzsel! Jó étvágyat

Ha kedvet kaptál utánaegy kis mentes chips-hez, a chipseket itt rendelheted meg: 

Csapj le ingyenesen mentes receptkönyvünkre!
Vagy ha szeretnél értesülni az új akciókról, blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This