ZÖLDCITROMOS CSIRKELEVES CÉKLA CHIPS-SZEL.
Mennyei finomság az egészség jegyében!
Hozzávalók:
- 1 ½ l szárnyasalaplé vagy víz
- 2 ek olaj
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 db közepes paradicsom
- 1 db friss zöld chili vagy más gonosz erejű zöld paprika
- 300 g sült csirke maradék
- 1 mk őrölt római kömény
- 1 csipet oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor friss koriander
- 3 db lime
- 1 db puha avokádó
Recept:
A vöröshagymát finomra, a paradicsomot pedig apró kockákra vágjuk! Egy lábosban olajat hevítünk, és beledobjuk őket! A zöld chilit ízlés szerint megfosztjuk az „erejétől”, szintén kockára vágjuk és ezt is a lábasba tesszük pirulni – 2-3 perc után jöhet melléjük a zúzott fokhagyma. Ez a szuperillatos keverések oregánóval és római köménnyel fűszerezzük, felöntjük az alaplével és kis lángon tovább főzzük! A levesbe facsarjuk a 2 lime levét, fokozatosan sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint adhatunk még hozzá lime levet. Egy sós-savanykás kicsit mexicói ízvilágot kell kapnunk.
Hozzátesszük a tépett maradék csirkehúst, és kicsit összemelegítjük a levesalappal.
Tálaláskor vékony szeletekre vágott avokádót teszünk a tányérba, erre merjük a forró levest, mellé nagy marék Foody Free céklás chipest tálalunk, és az egészet gazdagon megszórjuk apróra vágott illatos korianderrel!
Jó étvágyat kívánunk!