Zöldséges csirkenyárs recept. 

Könnyed nyáresti vacsora.

Hozzávalók: 

4 személyre

  • 50 dkg csirkemell
  • 4 db paradicsom
  • 2 db lilahagyma
  • 1 db salátacukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 dl olaj só, bors

Recept:

A csirkét mosd meg, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, és kockázd fel. Az olajat keverd össze sóval, borssal, mustárral, rozmaringgal és zúzott fokhagymával, majd forgasd bele a csirkemellet. Fedd le, és pácold legalább fél órán keresztül. A fanyársat áztasd vízbe 20-25 percre, így garantáltan nem fog megégni és megfeketedni.

A zöldségeket hámozd meg, és vágd fel azonos nagyságú darabokra. A grill rácsait olajjal vékonyan kend meg. A csirkeszeleteket a zöldségekkel felváltva húzd nyársra, és közepesen meleg grillsütőben süsd oldalanként két-három percig, míg a közepe is jól átsül.

Grill híján kevés olajban serpenyőben is megsütheted.

Ha a sütőbe rakod, érdemes a tepsit fóliával kibélelni. Süsd 170 fokon körülbelül 40-45 percig. A lényeg, hogy többször átforgasd. Hidegen, melegen egyformán finom.

Ha utána ennél egy finom Foody Free chipset itt találod őket: 

Csapj le ingyenesen mentes receptkönyvünkre!
Vagy ha szeretnél értesülni az új akciókról, blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This