Vöröslencse krémleves. 

A leves, ami bőséget hoz. 

Hozzávalók: 

  • 2 csésze vöröslencse, jól átöblítve
  • 1 evőkanál kurkuma
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 2 teáskanál egész köménymag
  • 2 teáskanál mustármag
  • csipet paprikapehely
  • 2 apróra vágott hagyma
  • ¼ csésze korianderlevél
  • + 1-2 evőkanál a tálaláshoz
  • 2 nagy marék spenót vagy kelkáposzta, finoman aprítva
  • 2-3 citrom friss koriander a tálaláshoz

Recept:

Tegyük fel főni 6 csésze vízbe a lencsét, keverjük hozzá a kurkumát és a sót. Amint felforrt, csökkentsük a hőt és főzzük 20 percig vagy amíg a lencse átpuhul. Pürésítsük egy botmixerrel. Míg a lencse fő, melegítsük fel a kókuszolajat egy serpenyőben, azután adjuk hozzá a köménymagot, a mustármagot, a paprikapelyhet és a hagymát. Pirítsuk, amíg a hagyma enyhén áttetszővé válik, közben adjuk hozzá a koriandert és a spenótot vagy a kelkáposztát. Pirítsuk még néhány percig. Öntsük a keveréket a leveshez, majd facsarjuk bele a citromokat, egyszerre csak egy felet. Közben folyamatosan kóstolgassuk, hogy ne legyen túl citromos. Tálaljuk friss korianderrel megszórva.

Jó étvágyat

Ha kedvet kaptál utána egy kis mentes chips-hez, a chipseket itt rendelheted meg: 

Csapj le ingyenesen mentes receptkönyvünkre!
Vagy haszeretnél értesülni az új akciókról, blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This