Vöröslencse krémleves. 

A leves, ami bőséget hoz. 

Hozzávalók: 

  • 2 csésze vöröslencse, jól átöblítve
  • 1 evőkanál kurkuma
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 2 teáskanál egész köménymag
  • 2 teáskanál mustármag
  • csipet paprikapehely
  • 2 apróra vágott hagyma
  • ¼ csésze korianderlevél
  • + 1-2 evőkanál a tálaláshoz
  • 2 nagy marék spenót vagy kelkáposzta, finoman aprítva
  • 2-3 citrom friss koriander a tálaláshoz

Recept:

Tegyük fel főni 6 csésze vízbe a lencsét, keverjük hozzá a kurkumát és a sót. Amint felforrt, csökkentsük a hőt és főzzük 20 percig vagy amíg a lencse átpuhul. Pürésítsük egy botmixerrel. Míg a lencse fő, melegítsük fel a kókuszolajat egy serpenyőben, azután adjuk hozzá a köménymagot, a mustármagot, a paprikapelyhet és a hagymát. Pirítsuk, amíg a hagyma enyhén áttetszővé válik, közben adjuk hozzá a koriandert és a spenótot vagy a kelkáposztát. Pirítsuk még néhány percig. Öntsük a keveréket a leveshez, majd facsarjuk bele a citromokat, egyszerre csak egy felet. Közben folyamatosan kóstolgassuk, hogy ne legyen túl citromos. Tálaljuk friss korianderrel megszórva.

Jó étvágyat

Ha kedvet kaptál utána egy kis mentes chips-hez, a chipseket itt rendelheted meg: 

Ha szeretnél értesülni új mentes receptekről, vagy az új blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Ha szeretnél értesülni új mentes receptekről, vagy az új blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This