VEGÁN KARFIOLLEVES. 

Könnyed nyári vegán zöldségleves!

Hozzávalók 4 főre:

 

  • 1 fej közepes karfiol
  • 100 ml olívaolaj
  • só, bors
  • 3 00 – 400 ml alaplé vagy víz
  • 200 g vegán margarin
  • 1 ek füstölt paprika
  • 0.5 db citrom leve
  • rózsabors
  • 1 ek bbq szósz
  • 150 ml növényi tejszín

Recept:

A karfiolt közepes méretű rózsákra szedjük (egy rózsa kivételével, ez később kell majd!) A rózsákat félbevágjuk, majd egy uzsonnás tasakba tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, jól összerázzuk, hogy a karfioldarabokat egyenletesen bevonja az olaj és a fűszer. Ha ez kész, az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk úgy, hogy mindegyiknek a vágott felülete legyen a papíron, így jobban tud karamellizálódni. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre, amíg teljesen megpuhul, és barna, karamellizált pöttyök jelennek meg a tetején, illetve az alján, a vágott felületen. Közben az alaplevet vagy vizet felforraljuk, beletesszük az elkészült sült karfiolt, és 5 percig erős lángon főzzük. Az egészet turmixoljuk. Hozzáadjuk a hideg vajat és a növényi tejszínt, és ezzel is turmixoljuk pár másodpercig. A maradék, félretett karfiolt egy serpenyőben, a citrommal és sóval megpirítjuk. Ez lesz a levesbetét. Tálaláskor zöld fűszert, egy marék pirított, citromos karfiolt szórunk a levesre.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha kedvet kapott a chipseket itt rendelheti meg: 

Ha szeretnél értesülni új mentes receptekről, vagy az új blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Ha szeretnél értesülni új mentes receptekről, vagy az új blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This