Tőkehal padlizsánraguval. 

Ha imádod a halt, ez a Te recepted lesz! 

Hozzávalók a halhoz:

  • 35-40 dkg fekete tőkehalfilé
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 40 g vaj

Raguhoz:

  • 2 ek olívaolaj
  • 100 g lilahagyma
  • 2 duci gerezd fokhagyma
  • 1 nagy kaliforniai paprika (kb. 150-160 g)
  • 250 g padlizsán
  • 1 mk nádcukor
  • 2-3 ágacska kakukkfű
  • 8-10 levél bazsalikom
  • ½ csokor petrezselyem
  • pici víz
  • 100 ml passzírozott paradicsom

Elkészítés:

Vágd négy nagyjából egyforma darabra a halfilét, majd tedd félre, amíg a zöldségragu készül. A hagymát, a paprikát, és a padlizsánt vágd kb. 1×1 cm-es darabokra.

A fokhagymát reszeld le. Kezd el egy mély serpenyőben a hagymát és a fokhagymát, valamint a paprikát pirítani az olajon. Ha kicsit odakapna, löttyints rá kevés vizet, vagy száraz fehérbort. Majd add hozzá a padlizsánkockákat, és folyamatos keverés, rázogatás mellett pirítsd le. Közben add hozzá a mokkáskanálnyi cukrot és a sót. Ha szárított fűszereket használsz, ekkor add a raguhoz. Ha frisset, akkor csak a legvégén. Ha a padlizsán jól összeesett, kicsit karamellizálódott, add hozzá a paradicsomlevet, és egy kevés vizet Rotyogtasd 1-2 percig, és már készen is van.

A hal elkészítése: Hevíts fel egy serpenyőt, tedd bele a vajat, add hozzá az olívaolajat, majd helyezd bele a tőkehal filé darabokat. Pár perc alatt megsül, közben forgasd, és locsold a halat a zsiradékok elegyével.

Jó étvágyat!

És ha kész és utána ennél egy kis vegán Foody free chips-szet, irány a shop!

Csapj le ingyenesen mentes receptkönyvünkre!
Vagy haszeretnél értesülni az új akciókról, blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This