RATATUILLE – AVAGY A FRANCIA LECSÓ. 

Ez a recept nem csak mentes, de VEGÁN is!

Hozzávalók: 

  • 9 evőkanál olívaolaj
  • 2 darab lilahagyma felaprítva
  • 2 darab fokhagyma gerezd
  • 3 darab piros/sárga/zöld kaliforniai paprika kimagozva, nagyobb darabokra vágva
  • 2 darab padlizsán nagyobb darabokra vágva
  • 4 darab cukkini nagyobb darabokra vágva
  • 1 kilogramm paradicsom meghámozva vagy szezonon kívül 3 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • 4 deciliter víz
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 kávéskanál 
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 evőkanál vörösbor ecet (opcionális)

Elkészítés:

Egy nagyobb, magasabb falú serpenyőben melegítsünk fel 3 ek olívaolajat, dobjuk rá a hagymát, fokhagymát és 3 percig pirítsuk.

Jöhet a paprika, a padlizsán és a cukkini, ezeket újabb néhány percig pirítsuk kevergetve, amíg egy kis színt kapnak.

Ekkor menjen bele a paradicsom, a víz és a fűszerek. Alapos keverés után lassú tűzön főzzük egy órát.

Ha elkészült, keverjük bele a maradék olívaolajat, és igazítsunk a fűszerezésen, ha kell.

Ízlés szerint akár pirított gomba, olívabogyó vagy a fanyar ízeket kedvelőknek citrom is mehet bele.

Jó étvágyat kívánunk!

Tökéletes kiegészítő lehet az étel mellé egy kis foody free chips. 

Ha szeretnél értesülni új mentes receptekről, vagy az új blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Ha szeretnél értesülni új mentes receptekről, vagy az új blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This