RAMEN LEVES – A HÚSLEVES ÁTALAKULÁSA. 

Ramen leves a tegnapi húslevesből – csodálatos átalakulás

Hozzávalók: 

  • 1,2 l jó minőségű csirkehúsleves-alaplé
  • kis csokor koriander, szára és levelei különválasztva
  • 1 piros chili felkarikázva (ha szereted a csípősen csak karikázd fel)
  • 2 ek. világos szójaszósz
  • 100 g laskagomba szeletelve
  • 100 g bordáskel falatnyi darabokra vágva
  • 2 főtt csirkemell bőre nélkül, falatnyi darabokra vágva
  • 100 g rizstészta
  • 500 g konzerv bambuszrügy szelet
  • 1 db puha avokádó

Recept:

1. Öntsük a maradék húslevest egy lábosba és tegyük fel melegedni közepes hőfokon. Vágjuk egészen finomra a koriander szárát és adjuk az alapléhez majdnem az összes chilivel együtt. Öntsük fel 200 ml vízzel és forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük 5-10 percig, hogy az alaplé átvegye a koriander és a chili ízét.

2. Ekkor öntsük bele a szójaszószt, őröljünk rá egy tekerésnyi fekete borsot, majd mehet bele a gomba, a bordáskel, a főtt csirke és a tészta. Főzzük további 2 percig, míg a tészta megpuhul, majd szórjuk bele a szeletelt bambuszrügyet.

3. Levesestálakban, a korianderlevelekkel és a maradék chilivel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha a leves után egy kis vegán nassolnivalóra vágysz: 

Ha szeretnél értesülni új mentes receptekről, vagy az új blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Ha szeretnél értesülni új mentes receptekről, vagy az új blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This