MEDITERRÁN RAKOTT ZÖLDSÉGEK. 

Gluténmentes ízorgia ez a zöldséges egytálétel,  bármilyen zöldségből elkészíthető, ami kéznél van, a fűszerek variálásával pedig igazán változatossá teheted. 

Hozzávalók: (6 személyre)

1 fej vöröshagyma
1 padlizsán
1 cukkini
1 kis fej brokkoli
2 gerezd fokhagyma
1 zacskó barna rizs
1 üveg paradicsomos passata
1 nagy doboz tejföl
1/2 dl olaj
só, bors, oregánó ízlés szerint
10 dkg sajt reszelve

Recept:

1. A vöröshagymát aprítsa fel, a padlizsánt és a cukkinit vágja kb. 2-3 cm-es kockákra, a brokkolit szedje kis rózsákra.

2. Nagy serpenyőben, kevés olajon pirítsa üvegesre a vöröshagymát, dobja rá a cukkini és padlizsán kockákat, és locsolja meg őket a maradék olajjal. Sózza, borsozza, és közepes lángon pirítsa meg a zöldségeket. Szórja meg őket oregánóval, keverjen rajtuk még egyet, majd öntse fel a passataval. Reszelhet hozzá 1-2 gerezd fokhagymát, így még pikánsabb lesz!
Közepes lángon, fedő alatt, főzze a paradicsomos-zöldséges ragut.
3. Közben forrásban levő sós vízben főzze meg a rizst, és szintén forró sós vízben főzze meg a brokkoli rózsákat is. Mikor a zöldségek, és a rizs is megfőttek, egy nagy hőálló tálba rétegezze őket ebben a sorrendben: rizs, paradicsomos ragu, brokkoli, tejföl, ugyanez még egyszer, végül a tetejére szórja rá a reszelt sajtot.
4. 180 fokra előmelegített sütőben süsse kb 30 percet, míg a sajt aranybarnára pirul.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha kedvet kapott utána egy kis zöldség chipshez, a chipseket itt rendelheti meg: 

Ha szeretnél értesülni új mentes receptekről, vagy az új blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Ha szeretnél értesülni új mentes receptekről, vagy az új blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This