Karácsonyi gluténmentes gyümölcskenyér. 

A tökéletes karácsonyi sütemény.  

Hozzávalók:

  • 200 g rizsliszt
  • 5 közepes méretű (M-es) tojás
  • 150 g porcukor
  • 150 g puha laktózmentes vaj
  • 150 g darált dió
  • 50 g görög mazsola
  • 50 g cukrozatlan aszalt vörös áfonya
  • 50 g cukrozatlan aszalt feketecseresznye
  • ½ evőkanál fahéj
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 1 csomag (10 g) vaníliás cukor

Elkészítés:

Válasszuk szét a tojásokat, majd adjunk a sárgájához 75 g porcukrot és a robotgép habverőjének segítségével habosítsuk ki (amíg kivilágosodik). Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a vajat, majd tovább keverjük. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a további 75 g porcukorral. (Ha ugyanazzal a habverővel verjük fel, akkor előbb mossuk el és töröljük tisztára, mert csak akkor fog felverődni habbá a fehérje.) Öntsük a tojásfehérjét a sárgájához és keverjük egyneművé. Adjuk hozzá a lisztet, és óvatosan keverjük sima masszává, majd forgassuk bele a darált diót is. Mehetnek bele az aszalt gyümölcsök, a fahéj, és a narancshéj is. Finoman keverjük össze, és tegyük a kivajazott, kilisztezett őzgerincformába, vagy ha ajándékba készítjük kisebb kerek tűzálló formákba. Légkeveréses sütőben, 180°C-on, 50 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha átsült, borítsuk ki a formából egy tálcára, és hagyjuk kihűlni. Díszítésnek akár meghinthetjük porcukorral, vagy cukormázat is készíthetünk rá.

Jó étvágyat!

És ha kész, utána egyetek egy kis FoodyFree chipset!!!

Csapj le ingyenesen mentes receptkönyvünkre!
Vagy ha szeretnél értesülni az új akciókról, blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This