Gluténmentes vegán lasagna. 

Hozzávalók tésztához: 

  • 280 g gluténmentes lisztkeverék
  • 4 g himalájasó
  • 160 g víz

Hozzávalók tésztához: 

  • 0,7 l paradicsomlé
  • 1 db konzerv paradicsom (vagy friss paradicsomból 4-5 darab)
  • 1/2 db édesburgonya
  • 1 db cukkini
  • 1 db konzerv vörös lencse
  • 3 db répa
  • 1 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint Só,
  • bors,
  • bazsalikom,
  • majoránna,
  • oregánó,
  • kakukkfű,
  • édesítőszer
  • (Igazából bármilyen zöldséget tehetsz bele. Pl.: gomba, újhagyma, padlizsán…stb)

Hozzávalók besamelhez: 

  • 5 dkg margarin
  • 3 ek rizsliszt
  • 0.5 l zabtej
  • ízlés szerint Só,
  • bors,
  • szerecsendió,
  • vegán parmezán ízlés szerint
  • Vegán sajt a szóráshoz

Recept:

Daraboljuk fel a zöldségeket, és készítsük el a tésztát. A hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd dobjuk rá a zöldségeket, kissé pirítsuk le majd egy kis vizet öntünk rá és kissé megpároljuk. Amikor már félig puhák a zöldségek, akkor ráöntjük a paradicsom konzervet és a paradicsom levet, fűszerezzük, fél órát főzzük. Ezután készítsük el a besamelt is: Először a margarint olvasszuk fel az edényben, majd amikor felmelegedett akkor a lisztet ráöntjük, és kissé lepirítjuk, majd felöntjük a zabtejjel. Besűrítjük, majd mikor már sűrű akkor a tűzről levéve sóval borssal ízesítjük. A szokásos módon rétegezzük. Előbb egy kis ragut teszünk a tál aljába, majd rá a tésztát, majd megint jöhet a raguból és a tésztából amíg el nem fogy a ragu. A tetejére teszünk a tésztából és a besamellel lezárjuk a lasagne tetejét. Megszórjuk reszelt vegán sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Ha kedvet kaptál utána egy kis mentes chips-hez, a chipseket itt rendelheted meg: 

Csapj le ingyenesen mentes receptkönyvünkre!
Vagy ha szeretnél értesülni az új akciókról, blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This