Gluténmentes spenótos gnocchi. 

Könnyed ebéd vagy vacsora gluténmentesen. 

Hozzávalók:

 

  • 180 g gluténmentes liszt (pl. rizsliszt)
  • 250 g ricotta
  • 100 g spenót
  • 2 tojássárgája
  • 50 g sajt (pl. pecorino)
  • 50 g aprított hagyma
  • 30 g vaj
  • egy kis olívaolaj

Recept:

Forró vízben leforrázzuk a spenótot, leöblítjük hideg vízzel, leszűrjük, és apróra vágjuk. A ricottát konyharuha segítségével jól lecsöpögtetjük, majd összekeverjük a tojássárgájával, és a spenóttal. A keveréket megsózzuk, a liszttel összegyúrjuk, cipót formázunk belőle és fél órát pihentetjük. Ezután a tésztát kis adagokra szedjük, gyúródeszkán kb. 1 cm átmérőjű csíkokat formázunk belőlük, melyeket kb. 1 cm hosszú darabokra vágunk. A gnocchikat bő, sós vízben kifőzzük, és amikor feljönnek a víz felszínére (2-3 perc múlva), habszedő kanállal kiszedjük őket és jól lecsöpögtetjük. Olívaolajjal és pecorino sajttal ízesítjük, és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha kedvet kaptál egy kis mentes chips-hez a vacsi után, itt rendelheted meg őket: 

Ha szeretnél értesülni új mentes receptekről, vagy az új blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Ha szeretnél értesülni új mentes receptekről, vagy az új blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This