Gluténmentes – laktózmentes csokis muffin. 

Édes kényeztetés hűvös napokra. 

Hozzávalók a tésztához:

75 g kakaópor
80 g mandulaliszt
100 ml juharszirup
125 g almaszósz
125 ml kókuszolaj
4 db tojás
10 g sütőpor
1 csipet só
½ vaníliarúd

Krémhez:

180 g cukormentes étcsoki (laktózmentes)
60 g kókusztejkonzerv
60 g kókuszolaj

Recept:

A tészta hozzávalóit összekeverjük a vaníliarúd kikapart magjaival. A muffinsütőt kibéleljük a papír muffinformákkal, és a tésztát lehetőség szerint 12 felé osztjuk a formákban.

175 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Amíg sül, a krém hozzávalóit is összemelegítjük, majd hűtőbe dobjuk, és ha hidegre hűlt (de de még nem szilárdra), robotgéppel habosítjuk, majd (ha extrázni akarunk, csillagcsöves) nyomózsákból a muffinok tetejére nyomjuk! A díszítésnek csak a képzelet szab határt, mehet rá mandula, csokireszelék, színes gyöngyök, bármi! 

Jó étvágyat!

Ha kedvet kaptál utána egy kis mentes chips-hez, a chipseket itt rendelheted meg: 

Ha szeretnél értesülni új mentes receptekről, vagy az új blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Ha szeretnél értesülni új mentes receptekről, vagy az új blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This