Gluténmentes ázsiai zöldséges tészta. 

Gluténmentesen is teljesen!

Hozzávalók 4 főre:

 

  • 1+2 ek olaj (lehet szezámolaj is)
  • 5 szál újhagyma
  • egy közepes cukkini
  • diónyi friss gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • thai chili (mennyisége ízlés szerint)
  • ½ ázsiai citromfű (ha nem sikerül beszerezni, semmi gond, enélkül is éppoly finom)
  • két nagyobb csirkemell filé
  • 4 ek gluténmentes szójaszósz
  • 125 g gluténmentes rizstészta
  • 100 g gomba
  • 1 tk gluténmentes kukoricakeményítő
  • 100 ml víz vagy zöldségalaplé
  • friss koriander
  • lime
  • kis marék natúr pirított földimogyoró
  • + 1,5 liter víz a tészta főzéséhez

Recept:

A tésztát tedd egy tálba, és forrázd le. Hagyd, hogy megszívja magát, főzni nem kell! Szeleteld fel a zöldségeket: újhagymát karikára, cukkinit csíkokra, gombát vékony szeletekre. A gyömbért és a fokhagymát reszeld finomra. A citromfüvet (ha szereztél) lazítsd fel úgy, hogy a kés tompa végével rácsapsz, ezáltal az aroma könnyebben kijön a fás szárból. A csirkemellet vágd vékony csíkokra, öntsd rá a szójaszószt, és pácold 30 percen át. A keményítőt keverd csomómentesre a hideg vízzel. Ha ezekkel megvagy, jöhet a sütés. Hevíts fel 1 kanál olajat egy wok serpenyőben. Először a cukkinit és az újhagymát pirítsd 1-2 percig. Ha ez megvan, tedd félre egy tányérra. Tedd a serpenyőbe a másik két kanál olajat, a reszelt gyömbért és a fokhagymát, az aprított chilit, és a thai citromfüvet. Pirítsd 1 percig. Add hozzá a pácolt csirkét, és pirítsd 1-2 percig. Ezt követően add hozzá a gombát, és pirítsd további egy percig. Szűrd le a tésztát, add a raguhoz, öntsd rá a keményítős vizet (alaplével finomabb). Folyamatos kevergetés mellett várd meg, amíg a keményítő szószos állagúra húzza a folyadékot. Legvégül keverd bele az előre megpirított hagymás cukkinit. Tálalás előtt szedd ki a citromfüvet, ha használtál hozzá. Azonnal, friss koriander zölddel, és durvára tört mogyoróval forrón fogyaszd.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha kedvet kapotál a chipseket itt rendelheted meg: 

Csapj le ingyenesen mentes receptkönyvünkre!
Vagy haszeretnél értesülni az új akciókról, blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This