• Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Gmail
  • Google+
  • Yahoo Mail
  • Myspace

GLUTÉNMENTES ÉS LAKTÓZMENTES KEFÍRES LÁNGOS. 

A nyár íze mindenkié!

Hozzávalók: 

  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 mk cukor
  • 1 dl tej
  • 50 dkg gluténmentes liszt
  • 2 mk só
  • 2 db tojás
  • 3 dl kefir
  • 20 dkg sajt (trappista)
  • 45 dkg tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj

Recept:

 

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet összekeverjük a sóval, a tojással, a kefirrel és a felfuttatott élesztővel.
A tésztát kidolgozzuk. Kis gombócokat formálunk belőle és 30 percig hagyjuk kelni. A maradék mehet a hűtőbe pár napig ott is eláll.
Olajos kézzel széthúzogatjuk a tésztát, és bő, nem túl forró olajban kisütjük. Mindkét oldalát 1-2 epercig sütjük.
A lángosokat ízlés szerint ehetjük sajttal, tejföllel, fokhagymával.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha nem csak lángosra, hanem glutén,- laktóz,- szója és GMO mentes ropogtatnivalóra vágyik, nézzen körül webshopunkban. 

Ha szeretnél értesülni új mentes receptekről, vagy az új blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Ha szeretnél értesülni új mentes receptekről, vagy az új blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This