• Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Gmail
  • Google+
  • Yahoo Mail
  • Myspace

GLUTÉNMENTES ÉS LAKTÓZMENTES KEFÍRES LÁNGOS. 

A nyár íze mindenkié!

Hozzávalók: 

  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 mk cukor
  • 1 dl tej
  • 50 dkg gluténmentes liszt
  • 2 mk só
  • 2 db tojás
  • 3 dl kefir
  • 20 dkg sajt (trappista)
  • 45 dkg tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj

Recept:

 

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet összekeverjük a sóval, a tojással, a kefirrel és a felfuttatott élesztővel.
A tésztát kidolgozzuk. Kis gombócokat formálunk belőle és 30 percig hagyjuk kelni. A maradék mehet a hűtőbe pár napig ott is eláll.
Olajos kézzel széthúzogatjuk a tésztát, és bő, nem túl forró olajban kisütjük. Mindkét oldalát 1-2 epercig sütjük.
A lángosokat ízlés szerint ehetjük sajttal, tejföllel, fokhagymával.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha nem csak lángosra, hanem glutén,- laktóz,- szója és GMO mentes ropogtatnivalóra vágyik, nézzen körül webshopunkban. 

Csapj le ingyenesen mentes receptkönyvünkre!
Vagy haszeretnél értesülni az új akciókról, blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This