CSICSERIBORSO CURRY. 

Csípősen izgalmasabb az élet! 😉

Hozzávalók: 

  • 1,5 evőkanál kókuszolaj
  • 2 szál zsenge póréhagyma, vagy újhagyma aprítva
  • 1 db piros, friss chilipaprika (vagy magyar erőspaprika)
  • csipetnyi só
  • csipetnyi feketebors, őrölt
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra szeletelve
  • 0,5 teáskanálnyi reszelt, friss gyömbér
  • 2 evőkanál piros Curry fűszerpaszta maréknyi friss borsó, hüvelyesen, vagy ceruzabab (bármely zsenge zöldséget beledobhatsz, ami épp van otthon)
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • kis csokornyi friss korianderzöldje, vagy petrezselyem

Recept:

Hevítsd közepes hőfokra a serpenyőt és add hozzá a kókuszolajat. Dobd bele a karikára aprított póréhagymát, a piros chilipaprikát (vagy a magyar erőspaprikát), sózd, borsozd, és kevergesd, dinszteld. Ha a hagyma kész, add hozzá a fokhagymát, a reszelt, vagy őrölt gyömbért, a piros curry fűszerkrémet, kevergetve süsd tovább, hogy a fűszerpaszta jól átjárja a hozzávalókat, és mázat képezzen rajtuk. Ha ezzel megvagy, add hozzá a zsenge aprított zöldborsó hüvelyeket, ha nincs, akkor ceruzababot (vagy bármely egyéb zöldséget, amit otthon találtál) és végül a kókusztejet. Az egészet forrald fel, majd a hőt csökkentve, lefedve, rotyogtasd 5-6 percig. Öntsd hozzá a leszűrt, csicseriborsó konzervet, a korianderzöldjét, (helyettesítheted petrezselyemmel), és főzd még 5 percig. Sózd, borsozd ízlés szerint! Tálald jázmin rizzsel! Jó étvágyat

Ha kedvet kaptál utánaegy kis mentes chips-hez, a chipseket itt rendelheted meg: 

Ha szeretnél értesülni új mentes receptekről, vagy az új blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Ha szeretnél értesülni új mentes receptekről, vagy az új blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This