ZÖLDCITROMOS CSIRKELEVES CÉKLA CHIPS-SZEL. 

Mennyei finomság az egészség jegyében!

Hozzávalók: 

  • 1 ½ l szárnyasalaplé vagy víz
  • 2 ek olaj
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 2 db közepes paradicsom
  • 1 db friss zöld chili vagy más gonosz erejű zöld paprika
  • 300 g sült csirke maradék
  • 1 mk őrölt római kömény
  • 1 csipet oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor friss koriander
  • 3 db lime
  • 1 db puha avokádó

Recept:

 

A vöröshagymát finomra, a paradicsomot pedig apró kockákra vágjuk! Egy lábosban olajat hevítünk, és beledobjuk őket! A zöld chilit ízlés szerint megfosztjuk az „erejétől”, szintén kockára vágjuk és ezt is a lábasba tesszük pirulni – 2-3 perc után jöhet melléjük a zúzott fokhagyma. Ez a szuperillatos keverések oregánóval és római köménnyel fűszerezzük, felöntjük az alaplével és kis lángon tovább főzzük! A levesbe facsarjuk a 2 lime levét, fokozatosan sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint adhatunk még hozzá lime levet. Egy sós-savanykás kicsit mexicói ízvilágot kell kapnunk.

Hozzátesszük a tépett maradék csirkehúst, és kicsit összemelegítjük a levesalappal.

Tálaláskor vékony szeletekre vágott avokádót teszünk a tányérba, erre merjük a forró levest, mellé nagy marék Foody Free céklás chipest tálalunk, és az egészet gazdagon megszórjuk apróra vágott illatos korianderrel!

Jó étvágyat kívánunk!

Ha kedvet kapott a chipseket itt rendelheti meg: 

Ha szeretnél értesülni új mentes receptekről, vagy az új blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Ha szeretnél értesülni új mentes receptekről, vagy az új blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This