ZÖLDCITROMOS CSIRKELEVES CÉKLA CHIPS-SZEL. 

Mennyei finomság az egészség jegyében!

Hozzávalók: 

  • 1 ½ l szárnyasalaplé vagy víz
  • 2 ek olaj
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 2 db közepes paradicsom
  • 1 db friss zöld chili vagy más gonosz erejű zöld paprika
  • 300 g sült csirke maradék
  • 1 mk őrölt római kömény
  • 1 csipet oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor friss koriander
  • 3 db lime
  • 1 db puha avokádó

Recept:

 

A vöröshagymát finomra, a paradicsomot pedig apró kockákra vágjuk! Egy lábosban olajat hevítünk, és beledobjuk őket! A zöld chilit ízlés szerint megfosztjuk az „erejétől”, szintén kockára vágjuk és ezt is a lábasba tesszük pirulni – 2-3 perc után jöhet melléjük a zúzott fokhagyma. Ez a szuperillatos keverések oregánóval és római köménnyel fűszerezzük, felöntjük az alaplével és kis lángon tovább főzzük! A levesbe facsarjuk a 2 lime levét, fokozatosan sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint adhatunk még hozzá lime levet. Egy sós-savanykás kicsit mexicói ízvilágot kell kapnunk.

Hozzátesszük a tépett maradék csirkehúst, és kicsit összemelegítjük a levesalappal.

Tálaláskor vékony szeletekre vágott avokádót teszünk a tányérba, erre merjük a forró levest, mellé nagy marék Foody Free céklás chipest tálalunk, és az egészet gazdagon megszórjuk apróra vágott illatos korianderrel!

Jó étvágyat kívánunk!

Ha kedvet kapott a chipseket itt rendelheti meg: 

Csapj le ingyenesen mentes receptkönyvünkre!
Vagy haszeretnél értesülni az új akciókról, blogokról, iratkozz vel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál hírelevelünkre.

Share This